Directeur: Klaas de Jong

Klaas de Jong is geboren in Leeuwarden en volgde in deze stad de opleiding werktuigbouwkunde aan de HTS. Hij is afgestudeerd met een specialisatie op het gebied van verwarmingstechniek.

De Jong kwam eind 1983 terecht in de energiesector na 7 jaar te hebben gewerkt bij Nedairco, de Nederlandse marktleider voor airconditioning, warmtepompen en koelmachines, en 4 jaar bij de dienst exportbevordering van het Ministerie van Economische Zaken. Als hoofd energiebureau van het Energiebedrijf voor Groningen en Drenthe (EGD) stond hij onder meer aan de basis van de ontwikkeling van warmtekrachtkoppeling (wkk) en biogasprojecten.

Tot begin 2013 bleef De Jong als adviseur technologie actief in de energiesector bij Essent Local Energy Solutions. Daarnaast richtte hij in 2001 Energieprojecten.com op.

Vanuit de focus op kennisverspreiding over duurzame energietechnologie en met behulp van zijn uitgebreide netwerk in de energiesector, heeft De Jong meerdere samenwerkingsverbanden opgezet met Energieprojecten.com als spil. Samen met Cogen Projects - tegenwoordig Energy Matters - startte hij de Projectgroep Biomassa & WKK. In 2008 nam hij het initiatief voor de oprichting van de Stichting Warmtenetwerk, waarvoor Energieprojecten.com diverse diensten levert.

Verkorte CV

  • 2012-heden Uitgever en auteur bij Toetssteen Boeken
  • 2011-heden Columnist voor EnergieExpert
  • 2008-heden Hoofdredacteur Warmtenetwerk Magazine, een uitgave van de Stichting Warmtenetwerk
  • 2001-heden Directeur Energieprojecten.com
  • 1983-2013 Onder meer consultant district heating en hoofd energiebureau EGD bij Essent (voorheen EGD)
  • 1980-1983 Werkzaam bij de dienst exportbevordering van het Ministerie van Economische Zaken
  • 1973-1980 Nedairco