Nieuws

Kort nieuws op energiegebied.

Energy for a vertical city - De Rotterdam

vertical city

The Rotterdam is one of the highest and biggest buildings in the Netherlands. It is a vertical city with mixed housing, commercial and recreational functions. The building has an innovative connection to the district heating of Eneco in Rotterdam, cooling by river water and a small bio CHP for its own renewable electricity supply.

The article is free for publishing with mentioning source: warmtenetwerk Magazine - Klaas de Jong. Send an email to idee@energieprojecten.com for text and hr image

Times are changing for district heating

cover decentr energy

Op de omslag van Decentralized Energy 1/2016 is De Rotterdam prominent in beeld. Het hoofdartikel van deze uitgave van PennWell wordt aangekondigd met How renewables are revitalizing district heating en is gewijd aan de ontwikkelingen op het gebied van warmtenetten in Nederland.

Presentatie op Power-Gen Europe 2015

eerste slide Power Gen Klaas

Op het congres Power-Gen Europe 2015 in de RAI in Amsterdam verzorgde Klaas de Jong op 10 juni een presentatie over het combineren van warmtekrachtkoppeling (wkk) met industriële warmtepompen.

Warmtenetwerk Magazine winter 2015

Met in dit nummer onder meer: politiek staat opener tegenover warmtenetten, een interview met Bee-ceo Michaël Corten die in Gent een van de grootste biomassacentrales ter wereld ontwikkelt, samenwerking in de regio Arnhem-Nijmegen en een voordelige warmteopslag uit Uden.

Opinie: Aardgasbeleid houdt Nederland te afhankelijk

Nederland gebruikt veel meer aardgas om zijn energie op te wekken dan buurlanden als België en Duitsland. Aangezien de eigen gasvoorraad hard slinkt, maakt dat ons steeds afhankelijker van Russisch gas. We kunnen onze focus daarom beter verleggen naar duurzame alternatieven als groene warmtenetten, net als Zweden.

Warmtenetwerk Magazine Herfst 2014

WN Magazine20 voorkant

Met in dit nummer een verslag van de studiereis naar Zweden in twee delen: techniek en beleid, een interview met DE Koepel-voorzitter Teun Bokhoven, de resultaten van het EU-project Celsius en een blik op de bedrijfsmodellen voor kleine warmtenetten.

Groeiende marktvraag naar HT-warmtepompen

groeiende marktvraag naar ht warmtepompen rcckoudeenluchtbehandeling

Artikel over de nieuw generatie industriële warmtepompen door Klaas de Jong in RCC Koude & luchtbehandeling, juli/augustus 2014.

Warmtenetten zijn middel tegen afhankelijkheid gas

Interview van Bert Vegter met Klaas de Jong in het Vakblad voor de Bloemisterij, nummer 24, 2014.

Warmtenetwerk Magazine Lente 2014

WN Magazine19 voorkant

In dit nummer: ontdek hoe de metropool Stockholm warm blijft zonder gas, de visie van Ennatuurlijk, warmteopslag in een mega-thermoskan, Vlaanderen bereidt zich voor op warmtenetten en slimme warmteoplossingen bij tuinders.Lente 2014

Ingezonden brief NRC Handelsblad

Op 29 april is een ingezonden brief van Klaas de Jong over de Nederlandse afhankelijkheid van het aardgas geplaatst in het NRC Handelsblad. U kunt de tekst hier nalezen.

In het nieuws

Vanuit een achtergrond in de vakjournalistiek en jarenlange werkervaring in de energietechniek, publiceert Energieprojecten.com regelmatig artikelen in (vak)tijdschriften. Ook verzorgen wij nieuws- en persberichten voor de Stichting Warmtenetwerk en Projectgroep Biomassa & WKK.